Rabulisten og komikeren Russell Brand latterliggjør dramalæreren Justin Trudeau, og forstår ikke hvordan han har oppnådd posisjonen som liberal poster boy.

Er det virkelig en nødsituasjon hvis noen lastebilsjåfører ikke befinner seg akkurat der Trudeau ønsker? Er fredelige demonstranter det samme som terrorister? Har man lov til å mene noe annet enn det som til enhver tid er den offentlige linje?

Er det ikke den canadiske staten som er kriminelle her? Brand har ingen anti-vax agenda, han gir blaffen i om folk er vaksinert eller ikke. Han står for det frie valg og åpen debatt.

Så lenge truckerne er fredelige og ikke opptrer voldelig og rasistiske, og bare ønsker «some bloody freedom», så har Brand kun kjærlighet til overs for demonstrantene.

Vi lever i det som for noen år siden ble avskrevet som konspirasjonsteorier. Sentralmakten strammer grepet rundt halsen på vanlige folk. Friheten er under angrep.

Bare midlertidig, sier myndighetene om unntakslovene. Men har vi ikke hørt dette før? F.eks. i mars 2020? Bare to uker for å flate ut kurven? Hva skal flates ut nå? Friheten? Demokratiet? Bare 30 dager?

Man kan ikke stole på slikt lenger.

Hva har innstilling til vaksiner med kvinnehat og rasisme å gjøre? Hvor finner Trudeau slike koblinger?

Myndighetene i Canada bryter lovene de er satt til å forvalte. En stor del av folket har fått nok.

Hvordan kan a small fringe minority føre til at Trudeau føler seg tvunget til å innføre unntakslover? Dét er et godt spørsmål.

Russell Brand har valgt riktig side. Selv om han trolig kunne trengt en hårklipp!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.