Da det nye venstre oppsto på slutten av 50-tallet, var det i protest mot terrorbalansen og mot de nye unntakslovene. Alle visste hvem de var myntet på, og venstresiden visste å utnytte det: De gjorde seg selv til ofre.

Unntakslovene ble brukt til å mane frem en trussel fra de styrende. Deres beskyttelse av samfunnet gjaldt ikke sosialister. Denne «vi er utpekt til syndebukker»-mentaliteten var nærværende på venstresiden helt opp til 90-tallet og Lund-kommisjonen.

Men så snudde det. Venstresidens ideer overtok umerkelig da Europa ikke lenger gadd betale for sitt eget forsvar.

Når Trudeau innfører unntakstilstand er det uttrykk for at venstresiden har snudd 180 grader. Alt det den hatet – direktiver, fullmakter, undertrykkelse av sivil ulydighet – har den selv blitt.

Det verste ved Trudeaus maktbrynde er den letthet hvormed mann med et pennestrøk fratar folk eieretten til deres egne penger og mulighet til å motta penger. Myndighetene trenger ikke be en domstol om lov. Det gjøres ved administrativ forføyning. Vips står du uten forsikring på lastebilen du lever av, lisenser forsvinner, kontiene dine fryses, overføringer fra andre fryses. Du blir med andre ord en sosial paria.

Det er denne mulighet det digitale samfunnn gir og Trudeau nøler ikke. Han har under hele konflikten opptrådt uforsonlig, og nå viser han hva staten virkelig kan gjøre mot sine motstandere. Hvis den vil.

Knuse dem.

Trudeau har slått inn på en vei som det ikke er noen vei tilbake fra. Han må fortsette, og det betyr mer undertrykkelse, større brutalitet.

Han har selskap av Macron, som lar politifolkene være akkurat så brutale som de vil.

Informasjonslokk

Det er ikke lenger mulig å forstå hva som foregår ut fra hovedstrømsmediene. NTB sier Trudeau har aktivert «unntaksbestemmelser», et intetsigende ord. Man omgår uhyggelig ordet unntakstilstand. Det gir dårlige assosiasjoner. Antallet i demonstrasjonene rundt om i verden er også grovt underrapportert. Det var samme praksis venstresiden ble utsatt for på 60–70-tallet. Nå tyr man selv til samme metoder.

Venstresiden, den polerte eliten, er selv blitt undertrykkere.

Potensial

Det uhyggelige med Trudeaus nybrottsarbeid er at han åpner en dør. Big Tech viste jernneven da den satte munnkurv på alle som ville omtale historien om Hunter Bidens laptop tre uker før valget i USA. De gjorde ikke noe forsøk på å skjule sin makt. Det var en demonstrativ handling.

Demokratene har også kastet alle hensyn over bord og brukt instrumenter som komiteflertall til å reise riksrett. Dermed ødelegger man systemet innenfra: En lov for deg, en annen for meg.

Europeere er for det meste intetanende om det raseriet som har bygget seg opp i USA.

Dette gjøres med hensikt for å kunne stemple eventuelle «bråkmakere» som ekstremister. Tro ikke at det blir noe penere neste gang Trump stiller. Eliten vil ha enda mer å tape.

Trudeau eksperimenterer på vegne av mange eliter som vet at et oppgjør venter.

Hans Sverre Sjøvold sugde ikke ordet anti-statlig av eget bryst.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.