Talsperson i Taliban, Abdul Qahar Balkhi la ut dette bilde på Twitter lørdag, som viser representanter fra Taliban på vei til Norge i et privatfly. Foto: Talibans talsperson / Twitter / NTB

For kort tid siden reiste Taliban-delegasjonen som skal delta i samtaler med vesten i Oslo, fra Kabul i et privatfly sendt fra Norge.

NTB forteller at delegasjonen som ifølge AFP består av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi. Dette går frem av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi.

Han la også ut et lydklipp med en uttalelse fra Muttaqi.

Balkhi, som også har lagt ut en rekke meldinger om de forberedende møtene i forkant av reisen, skriver at humanitære spørsmål, politikk, utdanning og økonomi vil være blant temaene som skal diskuteres.

De planlagte samtalene mellom Taliban og vestlige representanter om menneskerettigheter og nødhjelp starter søndag i Oslo. Utsendinger fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia er blant dem som skal delta.

Ifølge VG er privatflyet innleid fra det finske selskapet Jetlife.  Det er altså Norge som står for flytransporten av disse terroristlederne på deres vei til Oslo.

Til tross for at islamistiske grupperinger som Taliban vier sitt liv til å bekjempe alt vestlig, har de åpenbart ikke motforestillinger mot å gjøre bruk av produkter fra vestlig kultur, som fly, mobiltelefoner og annen teknologi.

Skulle reisen til Oslo vært basert på islamsk-utviklet teknologi, ville den ha tatt noe lengre tid.

Les også:

Norge åpner dørene for Taliban

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.