Et mye omtalt privatfly, hotellrom, sikkerhet og andre utgifter gjør at regningen for Talibans norgesbesøk er oppe i minst 6,5 millioner kroner.

Flyturen for Taliban-delegasjonen kostet 3,6 millioner kroner, melder TV 2 , som har fått innsyn i utgiftspostene gjennom Utenriksdepartementet. Kanalen har også sett på andre utgifter i forbindelse med besøket, der også representanter fra USA, EU, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Italia deltok.

– Møtene i Oslo foregikk over fire dager og dekket sivilsamfunnsdialog, multilaterale og bilaterale møter. Arrangementet omfattet 54 internasjonale deltakere, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ragnhild Simenstad i UD.

Hotellrom, møterom og bevertning er samlet i en post på 1,3 millioner kroner. I tillegg kommer 1,6 millioner kroner på en post merket «prosesstøtte inkludert transport, sikring mm».

Dermed er summen oppe i 6,5 millioner kroner så langt, men det er fortsatt fakturaer som ikke er kommet inn etter besøket i januar.

– Utgiftene vil antakelig stige noe, blant annet på grunn av økte sikkerhetsutgifter, sier Simenstad.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.