Talibans talsperson Amir Khan Muttaqi.  Foto: Terje Pedersen / NTB

Ifølge Taliban selv har møtene i Oslo vært vel verdt den lange reisen. Her har de nemlig fått anledning til å bli sett og hørt, og nå tror de det blir enklere å få økonomisk støtte.

NTB-AFP forteller at Taliban mener møtene i Oslo har vært nyttige for dem.

– Møtene i Oslo har i seg selv vært «en prestasjon» for Taliban, sier de afghanske islamistenes utenriksminister Amir Khan Muttaqi.

Han er spesielt fornøyd med at dette har gitt Taliban et nytt talerør mot verden.

– At Norge har gitt oss denne muligheten, er i seg selv en prestasjon for oss, ettersom vi har fått dele scene med verden, sier han.

Nå regner Talibans talsmann med at det vil bli lettere å få pengestøtte fra andre land for å kunne drive det afghanske samfunnet.

– Etter disse møtene er vi sikre på å få støtte til Afghanistans humanitær-, helse- og utdanningssektor, sier Amir Khan Muttaqi til pressen tirsdag.

Det opplyses ikke hvordan Taliban ser på de strenge kravene knyttet til kvinnesak og menneskerettigheter som angivelig skal være stilt fra norske myndigheter.

Les også:

Støre måtte svare for Taliban-møte da han ankom New York

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.