Representanter for Taliban ankommer Norge lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Flyet med Taliban-lederne skal nå være landet på OSL Gardermoen. Regningen for det innleide flyet havner hos norske skattebetalere.

Document skrev om det innleide flyet med Taliban-representanter på vei til Oslo:

NTB forteller at delegasjonen som ifølge AFP består av 15 menn, ledes av utenriksminister Amir Khan Muttaqi. Dette går frem av en Twitter-melding lagt ut av Taliban-talsmann Abdul Qahar Balkhi.

Flyet skal nå være fremme. Samtidig som ankomsten bekreftes, der det også blitt bekreftet at regningen for å leie dette flyet fra det finske selskapet Jetlife, betales av norske  skattebetalere. Norge tar regningen.

VG skriver om dette:

Statssekretær i Utenriksdepartementet, Henrik Thune, bekrefter at Norge betaler for privatflyet til Taliban, som landet på norsk jord i kveld.

– Norge betaler leieflyet for Talibans delegasjon og også reisen for representantene for sivilt samfunn. Leiefly for Talibans delegasjon er valgt etter en vurdering av ulike praktiske og sikkerhetsmessige forhold.

Les mer: 

Taliban på vei til Oslo i innleid privatfly

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.