Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Mange reagerer mot påfunnet om hente Taliban til Norge. Blant dem er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk som kaller det «smakløst», andre buker ordet «skammelig».

Lørdag kveld landet Taliban-delegasjonen på Gardermoen, etter å ha blitt hentet i et privatfly påspandert av norske skattebetalere.

Redaktør i avisen dagen, Vebjørn Selbekk, raser mot dette besøket. Til VG sier han blant annet:

– Det er smakløst. De har ingenting her å gjøre.

Ifølge VG mener han norske myndigheter aldri burde punget ut for privatfly for å hente Taliban-toppene.

– Dette er en terrororganisasjon norske soldater har vært med og kjempet imot. Ti norske soldater har dødd i den kampen. Dette må føles veldig spesielt for de etterlatte, sier redaktøren.

For Selbekk er hele besøket meningsløst, man tror ikke det vil føre til noe som helst av verdi:

– Vi vet hva de står for overfor kvinner og annerledestenkende. Det vil ikke komme noe godt ut av dette. Dette er å søle bort skattebetalernes penger, samtidig som man tramper på de som har ofret livet i kampen mot Taliban, sier Selbekk til VG.

Han påpeker også at Norge i en årrekke har gjort mye i forbindelse med situasjonen i Afghanistan, og mener det har resultert i svært lite:

– Vi har prøvd å gjøre noe godt i landet. Det eneste vi sitter igjen med er mange tapte liv og store kostnader. Nå tar vi lederne til Norge. Det er helt forferdelig, sier Selbekk.

(Dette siste Selbekk-sitatet er noe forkortet av Document). 

Selbekk får støtte av Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson Christian Tybring-Gjedde, som kaller det «skammelig» å bringe Taliban hit til landet.

– Jeg tror de fleste får en dårlig smak i munnen av at Norge ruller ut den røde løperen for Taliban, sier Tybring-Gjedde til VG via kommunikasjonsrådgiver Kristian Larsson.

Gode bøker fra Document, bestill i dag: 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi ønsker oss enda flere abonnenter:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.