KrF-leder Olaug Bollestad under NRKs partilederdebatt i Arendal i august. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Redaktør Vebjørn Selbekk mener situasjonen er bortimot kritisk for KrF. Han ser ingen positiv effekt av Olaug Bollestad som ny partileder, og han tror valget i 2025 er siste sjanse.

Dagen-redaktør Selbekk tegner et dystert bilde av et KrF som sliter tungt både i valg og i meningsmålinger:

– Partiet har hatt en nedadgående kurve siden 90-tallet. Hvis den kurven fortsetter, har KrF gjort sitt siste valg over sperregrensen. Spørsmålet er om man er på vei ut av norsk politikk, så alvorlig er situasjonen for partiet, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk til ABC Nyheter.

Ved stortingsvalget i fjor fikk KrF 3,8 prosent av stemmene, og klarte dermed ikke å nå sperregrensen. Partiet har også slitt på meningsmålingene i 2022, skriver NTB.

Selbekk tror valget i 2025 er siste sjanse, og mener KrF sliter med å skape entusiasme. Det er langt mellom de gode oppslagene og utspillene, og vinnersakene lar vente på seg.

Han har heller ikke registrert noe løft etter at Olaug Bollestad kom  inn som ny partileder, etter at Kjell Ingolf Ropstad trakk seg i kjølvannet av pendlerboligsakene.

– Det er ingen Bollestad-effekt å se. Hun er veldig stor på Instagram, og har et veldig utradisjonelt image som ingen KrF-leder har hatt tidligere. Men partiet har en kjempestor utfordring med å skape entusiasme, sier Selbekk.

KrF har ikke svart på henvendelsene fra ABC Nyheter.

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.