KrFs leder Olaug Bollestad. Foto: Javad Parsa / NTB

Valgresultatet sist høst var en skikkelig kalddusj, medgir KrF-leder Olaug Bollestad. Hun jobber for å samle laget og kapre listekandidater og velgere til valget neste år. Meningsmålingene lover ikke så godt.

NTB-Gunnhild Hokholt Bjerve skriver om saken, og refererer partileder Bollestad fra torsdagens pressekonferanse:

– Det var en skikkelig kalddusj å komme under sperregrensen. Det gjorde at vi måtte snu hver bidige stein. Vi snur hver stein fordi vi har mindre ressurser, færre folk, og da må vi bruke ressursene våre riktig, sa Bollestad da partiet holdt sin sommerpressekonferanse.

Det er ikke bare velgere som glipper for partiet. De opplever også kraftig synkende medlemstall, noe som ifølge partiet til dels skyldes opprydning i medlemsregistrene.

Klassekampen skrev torsdag at partiet har mistet mer enn 5.000 medlemmer de siste to åra og nå bare har litt over 20.000 på medlemslistene. I 2001 var tallet 45.000.

Partiets medlemsflukt kommer i kjølvannet av en turbulent tid med en opprivende kamp om retningsvalg og Kjell Ingolf Ropstads avgang som partileder i forbindelse med pendlerboligsaken.

KrF har i tillegg fått en konkurrent i Partiet de kristne (PDK).

Dårlige meningsmålinger si senere tid tyder på at også velgerne forsvinner.

Bollestad sier hun ser seg selv like mye som en lagbygger som en partileder, og lover at hun er engasjert og motivert for å fortsette som partileder i lang tid, inntil partiet ønsker å sette inn nye kluter.

– Partiet betyr så mye for meg. Når vi ligger og vaker rett under sperregrensen nå, blir jeg motivert. Det lovede landet – over den streken skal vi, ser hun til NTB.

Vil ha bredde

– Jeg er opptatt av at vi skal ha en bredde i politikken vår, ikke bare noen få saker, som engasjerer i en kommune og fylkeskommune, sier Bollestad.

Hun varsler at hun særlig vil ha fokus på helsevesenet. Bollestad vil neste uke reise rundt og møte ansatte på sykehus, og hun lover at KrF vil jobbe for et «sykepleierløft»

Vil kutte drivstoffavgifter

Partiet la også fram sitt alternative forslag til revidert budsjett på pressekonferansen.

KrF kritiserte regjeringen for ikke å gjøre nok for å hjelpe folk med å håndtere de høye prisene på strøm og drivstoff. Her er partiet på linke med blant annet sin tidligere regjeringspartner FrP.

KrFs finanspolitiske talsperson Kjell Ingolf Ropstad mener regjeringen kunne tatt flere grep uten at det hadde ført til økt press på rentene. Han viser spesielt til makspris på strøm samt kutt i veibruksavgiften.

Partiet er også sterkt kritisk til kuttet i bistandsbudsjettet, til tross for at SV i tolvte time klarte å presse gjennom en økning på 2,5 milliarder i forhandlinger med Ap og Sp.

 

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne nye boken fra Document forlag:

 

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.