KrF-leder Olaug Bollestad på partiets landsmøte 2021. Foto: Javad Parsa / NTB

Kommunistpartiet Rødt passerer 10 prosent, mens KrF bare får 2,4 prosents oppslutning på en ny meningsmåling. Senterpartiet faller nå til 7,5 prosent.

NTB melder om saken og skriver at den eneste gangen KrF har ligget så langt nede på Norstats måling for Vårt Land, var i mars 2019. Det var etter den turbulente striden om hvilken politisk side partiet skulle velge.

Fungerende partileder Olaug Bollestad har ikke maktet å løfte KrF etter at den forrige partilederen, Kjell Ingolf Ropstad, avgikk etter avsløringer om misligheter i forbindelse med en pendlerbolig.

Det antydes fra eksperthold at KrF kan være på vei til å forsvinne helt:

– Tallmaterialet tyder på at KrFs egne velgere begynner å tvile på om partiet er liv laga i norsk politikk. Den sterke lojaliteten fra kjernevelgere har historisk vært et merke for KrF. Nå er den ekstremt lav, sier valgforsker Jonas Stein ved Universitetet i Tromsø.

Rødt, det eneste norske stortingsparti bygget på totalitært kommunistisk tankegods, vokser derimot videre. Fremgangen er denne gangen på ett prosentpoeng.

Vinneren i målingen er Arbeiderpartiet, som går fram 2 prosentpoeng til 22,8 prosent. Det er uklart i hvilken grad Ap-nestleder Hadia Tajiks pendlerboligskandale har rukket å influere på disse tallene. Få vil mene at den saken er gunstig for partiets oppslutning.

Regjeringsmakker Sp fortsetter å betale dyrt for sin regjeringsdeltakelse, og går tilbake 1,3 prosentpoeng til 7,5 prosent. Budsjettpartner SV går ned 0,2 prosentpoeng til 8,3.

MDG synker igjen, som det har gjort i de fleste målinger i senere tid. Nå ender partiet på 3 prosent, minus 0,5 prosentpoeng.

Venstre øker med 0,9 til 4,6 prosent.

Den største taperen er Høyre, som går tilbake 1,7 til 25,4.  FrP beveger seg knapt, og faller 0,1 prosentpoeng til 11,3 prosent.

Alle endringene er innenfor feilmarginene på målingen, som ble gjennomført mellom 15. og 20. februar. 952 personer deltok.

Les også: 

Det siste Støre trenger nå: Ap-veteran ber Hadia Tajik trekke seg

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.