Miljøpartiene MDG, Venstre og SV ligger an til et brakvalg i Oslo til høsten, ifølge en ny Oslo-måling.

Sammenlignet med tilsvarende måling i mai går Venstre fram 3,6 prosentpoeng til 8,7 prosent, MDG går fra 7,5 til 11 prosent, mens SV vokser fra 14,7 til 16,5 prosent oppslutning, skriver Dagsavisen.

Alle de tre partiene peker på at klima har blitt en helt sentral del av valgkampen som hovedforklaringen på framgangen. Dermed ser det ut som de tre partiene opplever stor medgang etter FNs dystre klimarapport tidligere denne måneden.

Tallene er hentet fra Opinions siste Oslo-barometer på oppdrag fra Dagsavisen, FriFagbevegelse og ANB.

Målingen er derimot ikke hyggelig lesning verken for Senterpartiet eller Høyre. Senterpartiet faller tydelig i hovedstaden og får 2,8 prosents oppslutning (-2,5). Høyre måles til 19,9 prosent, tilbake 7,5 prosent siden mai.

Arbeiderpartiet får 23,4 prosent oppslutning og må se en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng, mens Frp går fram 3,7 prosentpoeng til 8,4 prosent. Endringer for de øvrige partiene (sammenlignet med tilsvarende måling i mai måned): Rødt 7,5 prosent (+0,3), KrF 1,1 prosent (-1,2) og andre 0,7 prosent (-0,2).

609 personer er spurt i målingen, som er gjennomført 16. til 18. august. Feilmarginen er mellom 1,7 og 3,5 prosent.

Dagsavisen opplyser at målingen har «enkelte svært tydelige utslag som foreløpig ikke vises på andre stortingsvalgmålinger for Oslo, det gjelder særlig det gode resultatet til SV og det dårlige resultatet til Høyre».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.