Miljøpartiet de grønnes leder Une Bastholm. Foto: Terje Pedersen / NTB

MDG imploderer på den siste målingen fra Opinion: partiet får 3,1 prosent, ned fra 7,5 forrige måned.

Fremskrittspartiet går frem 2,2 til 12,5, og er dermed nesten på nivå med Senterpartiet, som får 14,2 (-1,8 fra forrige Opinion-måling)

Etter sjokkerende dårlige 18,4 prosent på TV 2s måling mandag, får Arbeiderpartiet en liten opptur med 22 prosent (+ 2,2) i målingen utført for FriFagbevegelse, Dagsavisen og ANB.

Ap har likevel en lang vei å gå: 22 prosent er 5,4 prosentpoeng under resultatet ved forrige stortingsvalg.

Til tross for Ap-oppturen har det rødgrønne flertallet krympet i målingen, og de ville fått 88 representanter dersom stortingsvalget var i dag, mot 81 til regjeringspartiene og Frp.

– Det er fortsatt et flertall som ønsker en ny regjering og en ny retning for landet. Skal vi få til regjeringsskifte, trengs et sterkt Arbeiderparti, sier Kjersti Stenseng til FriFagbevegelse.

Mye av nedgangen skyldes MDG, som går fra 7,5 prosent på septembermålingen til 3,1 prosent i oktobermålingen. Samtidig rykker Venstre igjen over sperregrensen til 4,2 prosent, opp 1,7 prosentpoeng.

– Det er fint å se at vi er over sperregrensen på flere målinger for tiden. Vi hadde nettopp landsmøte, og jeg tror vi ser igjen den positive stemningen i partiet i disse målingene, sier nyvalgt Venstre-leder Guri Melby til FriFagbevegelse.

Også Frp får en solid oppgang på målingen. Med 12,5 prosent (+2,2 prosentpoeng) nærmer de seg Senterpartiet, som med sine 14,2 (-1,8 prosentpoeng) holder posisjonen som tredje største parti.

Høyre holder posisjonen som største parti med en oppslutning på 27,4 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. SV og Rødt får begge marginale økninger til 7,3 prosent og 4,6 prosent, mens KrF går ned 1 prosentpoeng til 2,9 prosent. (NTB)

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.