Erna Solberg (H) leder landets største parti, ifølge denne nyeste målingen. Foto: Annika Byrde / NTB

Ap og FrP går mest frem, men Høyre er landets største parti. Nato-skeptiske Rødt og SV synker kraftig, Rødt aller mest. MDG er over sperregrensen for første gang på lenge.

NTB forteller om målingen som er utført for Fri Fagbevegelse , Dagsavisen og ANB.

Arbeiderpartiet og Frp går begge markant frem med 1,8 prosentpoeng hver på målingen, der 965 personer er spurt. .

Høyre er landets største parti med en oppslutning på 26,9 prosent – en økning på 1,1 prosentpoeng.

Selv om Arbeiderpartiet øker enda mer, ligger partiet et stykke bak med, 23,6 prosents oppslutning. Fremgangen er likevel stor, og tyder ikke på at bråket omkring nestleder Hadia Tajik har spilt en stor rolle for velgerne.

Fremskrittspartiet er landets tredje største parti og ender på 11,6 prosents oppslutning.

Meningsmålingen er gjennomført mellom 2. og 7. mars, etter at krigen i Ukraina hadde vart i over en uke.

I den forbindelse noteres det at Nato-negative kommunistpartiet Rødt faller mest på målingen, med 2,3 prosentpoeng, men har fremdeles 8 prosents tilslutning fra velgerne.

Også det andre partiet som sier klart nei til Nato, nemlig SV, synker med 1,6 prosentpoeng og får tilslutning fra 6,5 prosent fra de spurte.

Det er tydelig at Nato-motstand betyr tapte velgere. En undersøkelse Document omtalte nylig, viste at hele  96 prosent av velgerne nå støtter norsk medlemskap i alliansen.

For Senterpartiet fortsetter den begredelige utviklingen partiet har opplevd så si helt siden valget i september. Med et fall på 2,1 prosentpoeng, ender partiet på nokså svake 7,5 prosents oppslutning.

Miljøpartiet De Grønne klatrer 1,1 prosentpoeng til 4,4 prosent og kommer med det over sperregrensen, for første gang på svært lenge.

Kristelig Folkeparti går også noe opp, med 0,2 prosentpoeng, men ligger fremdeles under sperregrensen med en oppslutning på 3,8 prosent.

Feilmarginene i målingen ligger mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Bestill gode bøker fra fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.