FrP-leder Sylvi Listhaug kan glede seg over gode meningsmålinger før det kommende kommunevalget i september.

Infacts partimåling for Nettavisen for juli, viser nemlig at hele 14,6 prosent av de spurte sier de ville stemt på FrP hvis det var stortingsvalg nå.

– Det er en betydelig fremgang, sier fagsjef Knut Weberg i InFact.

Like bra går det ikke for den nye SV-lederen Kirsti Bergstø, som må registrere et nesten like markant fall i oppslutningen om sitt parti.

SVs fall på 1,6 prosentpoeng betyr 19 prosent færre SV-velgere dersom valget var nå.

Arbeiderpartiet krabber så vidt over 20 prosentpoeng igjen, mens Venstre og KrF ramler under den viktige sperregrensen på fire prosent.

Solbrilletyven Bjørnar Moxnes’ Rødt, lar seg ikke skremme av sin egen leders totale mangel på moral og manglende respekt for loven, men øker faktisk oppslutningen og partiet kan igjen hygge seg med stabile tall rundt fem prosent.

I forrige måling var det nye partiet INP (Industri- og næringspartiet) større enn MDG. I juli målingen er nykommeren tilbake på 1,4 prosent, rundt en tredel av MDG-oppslutningen.

Partienes oppslutning er som følger (endring fra forrige måling i parentes):

Høyre 29,0 (-0,8), Ap 20,8 (0,9), Frp 14,6, (2,9), SV 6,8 (-1,6), Sp 7,5 (1,3) Rødt 4,9 (0,3), Venstre 3,8 (-0,7), KrF 3,8 (-0,7), MDG 3,9 (0,3), andre 4,9 (-2,0).

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.