Kjell Ingolf Ropstad (KrF) kunngjorde lørdag at han går av som KrF-leder og barne- og familieminister.

Ropstad hadde kalt inn til pressekonferanse kl. 14 for å informere om beslutningen.

– Jeg kontaktet statsministeren i går kveld og ba om å få fratre som statsråd. Det hadde hun forståelse for, sa Ropstad.

Han viste til at han har hatt tid det siste døgnet til å tenke over hva som vil være best for familien, for partiet og for ham selv.

– Jeg er fortsatt motivert for KrF, men det rette for partiet nå og for meg, det er at en annen som tar over stafettpinnen som partileder, sa Ropstad.

Fratrer som partileder

Han meddelte partiledelsen i går kveld om at han trekker seg.

– Jeg vil fratre ledervervet så snart partiet er klar til å velge nye leder, sa han.

Ropstad har vært under sterkt press den siste tiden på grunn av sine skatte- og boligdisposisjoner.

Fredag innrømmet han å ha tatt aktive grep for å slippe å betale skatt på pendlerboligen i Oslo. Dette sparte han 175.000 kroner på, ifølge Aftenposten , som avdekket saken.

I kjølvannet av Aftenposten-avsløring

Ropstad betalte skatt av pendlerboligen i 2019, det første året han bodde i statsrådsbolig. Året etter rapporterte han til Statsministerens kontor at han dekket utgifter hos foreldrene hjemme i Agder, og dette førte til at han slapp å betale skatt av pendlerboligen. Men han har siden erkjent at han ikke betalte utgifter i foreldrehjemmet likevel.

Ifølge Ropstad var bakgrunnen at han fikk han opplyst av Statsministerens kontor at faste utgifter ikke var avgjørende for om pendlerboligen var skattepliktig eller ikke.

Det er ikke klart om Ropstad har brutt norsk lov, men Økokrim har tatt kontakt med Skatteetaten for å undersøke saken nærmere. Ropstad har varslet at han vil betale tilbake det han skylder, og han er i dialog med Skatteetaten om dette.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.