Det er slutt for en av KrFs store profiler de siste to tiårene: Kjell Ingolf Ropstad takker nå nei til fire nye år på Stortinget, og vil først og fremst huskes for skattefusk i pendlerboligsaken.

Ropstad inngikk nemlig en avtale med foreldrene om å betale noen av deres utgifter for å slippe skatt på egen statsrådsbolig.

– I 2020 avtalte jeg med mine foreldre at jeg skulle dekke faste utgifter til huset hjemme, det gjorde at pendlerleiligheten min havnet under regelverket som ikke var skattepliktig, sa Ropstad til NRK i 2021.

Den tidligere KrF-lederen oppga til Statsministerens kontor at han betalte noen av foreldrenes faste utgifter slik at han hadde bostedsadresse på gutterommet i hjemmet på Sørlandet.

Når Ropstad fikk statsrådsbolig fra Statsministerens kontor (SMK) i 2019 til en verdi av 450.000 kroner, så skulle han ha betalt 175.000 kroner i skatt av dette.

Men med å betale litt av foreldrenes utgifter, så ville han ha utgifter til bolig på hjemstedet, og skatteplikten for statsrådsleiligheten ville opphøre. Problemet var bare at Ropstad aldri betalte foreldrene noe som helst.

Ropstad sa den gang at han hadde planer om å betale penger til foreldrene på slutten av året, men at situasjonen endret seg.

– På slutten av året tok SMK kontakt med meg, og sa at de hadde endret oppfatning om det var skattepliktig eller ikke, og det var ikke skattepliktig, sa Ropstad.

Men den oppfatningen delte ikke Skatteetaten, og Ropstad ble dermed avslørt for bevisst å forsøke å unndra seg skatteplikten.

Av positive ting som den tidligere KrF-lederen huskes for, er hans kritikk av Pride overfor barn, og det at han nektet å gå i Pride-tog.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.