Toppsjefene i Amazon, Jeff Bezos, Google, Sundar Pichai og Facebook, Mark Zuckerberg. Foto: AP / NTB.

I USA viser en fersk meningsmåling at 76 prosent av de spurte mener at Facebook gjør samfunnet verre. I henhold til den samme målingen har 66 prosent av de spurte liten eller ingen tillit til at store IT-selskaper som Google, Facebook og Amazon gjør det som er best for brukerne.

Svarene i meningsmålingen, som SSRS har utført for CNN i begynnelsen av november, viser liten variasjon etter kjønn, alder og etnisitet, men skepsisen til Big Tech er større hos repulikanske velgere enn hos demokratiske.

Blant de store IT-selskapene er det særlig Facebook som får gjennomgå i målingen:

Even frequent Facebook users — those who report using the site at least several times a week — say 70% to 14% that the social network harms, rather than helps, US society.

Overall, about one-third of the public — including 44% of Republicans and 27% of Democrats — say both that Facebook is making American society worse and that Facebook itself is more at fault than its users.

De dårlige resultatene for Facebook kommer kort tid etter avsløringer som er pinlige for selskapet. Blant annet har Facebooks egne undersøkelser vist at Instagram er skadelig for mange unge.

Tilliten er ikke desto mindre lav til hele Big Tech. 28 prosent av de spurte har liten og 38 prosent ingen tillit til selskaper som Google, Facebook og Amazon – i alt 66 prosent. Andelen med liten eller ingen tillit er 71 prosent blant republikanske velgere, og 58 prosent blant demokratiske.

 

Følg Document på MeWe.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.