Kristdemokraternas partileder Ebba Busch vil ha forbud. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB

I en del innvandrermiljøer er det utbredt med ekteskap mellom søskenbarn. Dette har lenge vært et tabu-emne i offentligheten, men i Sverige tas det nå til orde for forbud mot det man der kaller «innavl».

Det har vært hevdet at slike ekteskap i relativt nære familierelasjoner, mellom fettere og kusiner, kan ha uheldige konsekvenser for barna disse parene får.

I store, svenske innvandrermiljøer er dette en nokså utbredt skikk. På bakgrunn av dette ønsker nå det svenske partiet Kristdemokraterna at det innføres et forbud mot slike ekteskap.

Fria Tider skriver om saken, og linker til Samnytt som har en artikkel bak betalingsmur. Svenskene bruker det nokså drastiske begrepet «innavl» (inavel):

Kristdemokraternas riksting väntas säga ja till en motion om att sätta stopp för den inavel som förekommer inom många invandrargrupper från tredje världen, rapporterar Samnytt.

Et slikt tiltak har nå bred oppslutning i det tidligere regjeringspartiet, et parti med innflytelse i svensk politikk:

Motionen har tillstyrkts av såväl partidistriktsårsmötet i Stockholm stad, där den har sitt ursprung, som av KD:s partistyrelse som vill att partimedlemmarna på årsstämman bifaller den, skriver Samnytt.

I partiet mener man at slike ekteskap kan ha konkrete, negative følger for barna som unnfanges:

Det handlar bland annat om så kallade kusingiften, som kan leda till låg IQ och rena förståndshandikapp.

Denne skikken skal ifølge partiet være spesielt utbredt i spesifikke innvandrergrupper:

«I flera stora invandrargrupper i Sverige är sådana giftermål mycket vanliga, såsom i Irak och Syrien. Givet riskerna och då kusinäktenskap inte längre är ovanliga i Sverige delar partistyrelsen motionärens uppfattning om att frågan bör ses över», skriver partistyrelsen i sitt yttrande över motionen.

Kristdemokraterna er ikke det første svenske partiet som går inn for et slikt forbud, og et vedtak om innføring er nå nærmere enn noensinne:

Sverigedemokraterna och Liberalerna är sedan tidigare för ett förbud mot inavel.

I Norge er et slikt forbud på trappene etter mange års politisk diskusjon, men loven er ennå ikke trådt i kraft.

En bok vel verdt å lese i høst, bestill den i dag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bestill også:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Få med deg høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.