Ebba Busch, leder av Kristendemokratene i Sverige, er blant dem som kalles «samfunnstrussel» av Sveriges Radio. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP.

For Sveriges Radio (SR) er det ikke massiv innvandring fra muslimske land som er problemet. Nei, det man advarer mot, er noe man kaller «kristen høyreradikalisering». Det er der farene visstnok truer.

Migranter fra muslimske land preger daglig de svenske nyhetene, i saker om utenforskap, klansamfunn, kvinnemishandling, gjenger, vold og annen kriminalitet. Det knatrer i automatvåpen, bomber smeller, grupper med muslimsk bakgrunn er involvert i det meste.

Stadig flere svenske politikere har etter hvert våget å snakke høyt om de «utfordringer» den storstilte innvandringen fra dysfunksjonelle, muslimske samfunn utgjør. Document omtalte hvordan selv Sveriges innvandringsglade stasminister Stefan Löfven måtte komme med innrømmelser i den forbindelse.

Men for noen sitter det svært langt inne å si noe slikt. Man prøver i stedet å konstruere helt andre «trusselbilder», slik Sveriges Radio (Sveriges svar på NRK) er et eksempel på.

Samnytt forteller om en slik sak:

Radikal islam får ett allt starkare fäste i Sverige på en bärvåg av asylrelaterad invandring från den muslimska världen. Terrorhotet är sedan lång tid tillbaka permanent förhöjt, Sverige har utmärkt sig internationellt som en storexportör av IS-terrorister och nu välkomnas dessa tillbaka till Sverige och släpps ut i det öppna samhället.

Hundratusentals unga med invandrarbakgrund lever under hedersförtryck och i stora grupper anses sharia stå över svensk lag.

Sveriges Radio har likevel helt andre bekymringer, ifølge Samnytt:

Men enligt statsradion kommer det stora religionshotet i Sverige från den högerradikalisering man menar pågår inom de kristna frikyrkorna och Kristdemokraterna, något som uppmärksammas av tidningen Dagen.

Ett tecken på detta menar SR är hur KD-ledaren Ebba Busch sagt sig vara beredd att förhandla med SD.

SR advarer spesielt mot én for form «samfunnstrussel», nemlig skepsis mot islam:

En kritisk inställning till islam och till massinvandring tillhör det som Sveriges Radio med ett varnande finger lyfter fram som ett samhällshot.

Sveriges Radio tycker sig se samma oroande utveckling i högerriktning inom de kristet frikyrkliga organisationerna.

– Även hos en del frikyrkliga finns det ju uppenbarligen en radikalisering högerut på senare år. Det finns ett islammotstånd, ett invandringsmotstånd hos en del av de här grupperna, sier Sveriges Radios kommentator Tomas Ramberg.

Borgerlige miljøer der man forsøker å ivareta kristne verdier, utpekes altså som en «samfunnstrussel» av Sveriges statlige radio. Også  lederen av det moderate kristent orienterte partiet KD, Ebba Busch, skal angivelig være en slik fare.

Samnytt kommer også inn på hvordan den svenske kirken spiller en stor rolle som politisk aktør på venstresiden, og står for mye av det samme som de radikale kreftene i Sverige Radio:

Beträffande kristendomen har Svenska kyrkan de senaste decennierna gjort en påtaglig resa vänsterut. Bland annat har man tagit ställning för öppna gränser för asylinvandring, engagerat sig mot Sverigedemokraterna och införlivat postmodern identitetspolitisk HBTQ-aktivism i sin verksamhet.

Svenska kyrkan har även på flera sätt närmat sig islam. Bland annat har Ärkebiskop Antje Jackelén gjort den invandrade religionsideologins stridsrop ”Allahu akbar” som ofta används av terrorister till sitt valspråk, skriver Samnytt.

Mange mener at den Den norske kirke har mye til felles med den svenske i det å stå for stadig mer venstrevridde synspunkter. Les for eksempel denne:

Klimakirke for klimagale

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.