Flere omstendigheter gjør at det reises tvil om resultatet i New Jersey. Det het at opptellingen i det største fylket, Bergen, var ferdig og Republikaneren Jack Ciattarelli hadde vunnet. Men så kom det en kontrabeskjed, og nå hadde det dukket opp 40.000 nye stemmer. Disse gjorde utslaget for sittende guvernør Phil Murphy.

Hendelsesforløpet minner mistenkelig om hva som skjedde i vippestatene for et år siden, og amerikanerne har ikke glemt det.

Last night in the New Jersey Governor’s race Republican Jack Ciattarelli was leading current Democrat Governor Phil Murphy in the largest county in the state, Bergen County. Then suddenly things changed.
Last night the governor’s race in New Jersey was showing the Republican challenger Jack Ciattarelli in the lead over the incumbent Democrat Phil Murphy. Then miraculously things changed.

Med flertall i Bergen hadde Ciattarelli seieren inne.

With 83% of the votes counted in the state, Republican Ciattarelli held a statewide lead of 42,000 votes.  At this time, Bergen County, the largest county in New Jersey, claimed 100% reporting with Ciattarelli winning 52% of the vote.

Men så skjedde det noe.

Then things changed.  Minutes later, with 87% of the vote counted, the results in Bergen County changed and suddenly Murphy was reported ahead in the county with 51% of the vote. Ciattarelli’s 42,000 vote in the state also dwindled to a  1,600 vote lead at this time.

Hvordan kan et fylke hvor opptellingen er avsluttet, plutselig gi et annet resultat?

Phil Murphy er en fyr som er troende til å svindle. Men å svindle i 2021 er noe annet enn i 2020. Innsatsen er høyere.

Flere trekk minner om 2020: AP erklærte Murphy som vinner før opptellingen var avsluttet, som for å gjøre kort prosess.

Andre medier er helt tause om det inntrufne, akkurat som i 2020.

 

 


.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.