En sosialdemokratisk politiker fra Filipstad i Värmland, har blitt varetektsfengslet for gjentatte voldtekter. Den mistenkte har blitt fratatt sine plikter for partiet.

Mannen, som har flere tunge poster i Socialdemokraterna, ble fredag ​​arrestert, mistenkt for flere tilfeller av voldtekt. Mandag ba kammaraktor Rebecca Hällgren om at mannen ble varetektsfengslet, av sannsynlig årsak mistenkt for flere tilfeller av voldtekt.

Forbrytelsene må ha blitt begått mot en og samme person ved flere anledninger, fra september 2019 til september i år. Det må ha vært en eller annen form for forhold mellom de to, men aktor vil ikke svare på hva slags forhold. Den mistenkte politikeren ble avhørt i helgen, og ifølge Rebecca Hällgren har det kombinerte materialet ført til at mannen nå er mistenkt av sannsynlig årsak, som er den høyere mistanken.

– Utredningen fortskrider med ett antal förhör, och det finns även teknisk utredning som ska göras, sier Hällgren.

Sosialdemokratene i Värmland bestemte lørdag at mannen skulle fratas sine politiske plikter.

– Vi ser allvarligt på dessa uppgifter, detta är oförenligt med ett uppdrag i vårt parti, mer än så kan jag inte säga i nuläget, skrev Camilla Anglemark, første ombudsmann for S i Värmland, i en epost til Göteborgs-Tidningen søndag.

Kammaraktor har kunngjort at etterforskningen fortsetter og at det vil bli foretatt en teknisk undersøkelse. S-politikeren nekter for forbrytelsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂