En svensk politiker fra Socialdemokraterna i Värmland ble fredag arrestert, mistenkt for å ha voldtatt en person ved flere anledninger i en tidsperiode på to år.

Den mistenkte er Jomark Polintan, gruppeleder for Sosialdemokratene i Filipstad, som har hatt flere tyngre politiske oppdrag for partiet i Värmland. Det melder Samnytt.

Polintan er mistenkt for å ha voldtatt en kvinne ved flere anledninger i perioden fra 15. september 2019 og fram til forrige torsdag.

Leder for etterforskningen Rebecca Hällgren, vil ikke kommentere etterforskningen, men bekrefter at Polintan og kvinnen har hatt en relasjon til hverandre.

– Jag vill inte kommentera relationen mellan dem. Jag kan säga att de haft en relation, men vilken typ av relation vill jag inte gå in på, sier hun til SVT.

Ifølge politimyndigheten ble et hjem sperret av for åstedsundersøkelse, etter en voldtekt som skal ha skjedd for kort tid siden. Kvinnen skal samtidig ha blitt kjørt til et sykehus for å sikre tekniske spor.

Polintan nekter for å ha voldtatt kvinnen.

Artikkelen er oppdatert.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂