Politiet har nå identifisert kroppen som ble funnet i Svedala i Skåne sist lørdag. Den døde er 32 år gamle Beata Ratzman. Ektemannen, som har sittet i varetekt siden forsvinningen, er nå mistenkt for drap.

Beata Ratzman ble meldt savnet 24. september i år, etter en biltur med ektemannen. Under en pressekonferanse onsdag bekreftet kammeradvokat Kristina Amilon at Beata Ratzman nå er funnet død på et beite i Bökeberg i Svedala.

– Förundersökningen fortsätter i oförändrad takt, och vi arbetar just nu med att fastställa dödsorsaken, sa aktor Kristina Amilion under pressekonferansen.

Ektemannen innrømmer – men nekter for drap

Den 49 år gamle ektemannen ble pågrepet ni timer etter at Beata Ratzman ble meldt savnet, etter sannsynlig årsak, mistenkt for kidnapping, overfall, hærverk og ulovlige trusler. Samtidig startet politiet et intensivt søk. De siste ukene har leteinnsatsen vært konsentrert i et område sørøst for Malmö, og lørdag ble Beata Ratzmans kropp funnet i et beite på en ridegymnas i Svedala.

Ifølge opplysninger til Sydsvenskan var det ektemannen som ga politiet opplysningene som førte til at Beata Ratzmans kropp ble funnet. Mannen er tidligere varetektsfengslet, på sannsynlig grunnlag mistenkt for kidnapping, overfall, hærverk og ulovlige trusler. Klokken 14.00 i dag ble mannens pågripelse reforhandlet, og aktor Kristina Amilion meddelte da at straffeklassifiseringen var endret og at mannen nå også er mistenkt for drap.

Ektemannen har siden forsvinningen hevdet at han er uskyldig. Under dagens høring ble det imidlertid kjent at han har innrømmet at det er han som forårsaket Beata Ratzmans død. Han nekter fortsatt for drap.

Ville skilles

I august søkte Beata Ratzman om skilsmisse fra ektemannen sin, og om å stå alene som juridisk ansvarlig for barna deres. Hun anmeldte også ektemannen for ulovlige trusler, overfall og hærverk, forbrytelser som skal ha skjedd mellom 2016 og 2021. To uker før forsvinningen søkte hun om såkalt kontaktforbud mot ektemannen, men hun fikk avslag på søknaden fordi mannen ikke tidligere var dømt for kriminalitet og fordi paret delte bolig.

Ifølge opplysninger til Aftonbladet skal ektemannen ha vært den siste personen Beata Ratzman ble sett med.

Beata Ratzman er født i Polen, og i intervjuer med polske medier anklaget moren tidlig Beatas ektemann for å stå bak datterens forsvinning. Beata skal ha forlatt Polen for å skape seg et bedre liv i Sverige. Her møtte hun den kommende ektemannen, og ekteskapet skal i utgangspunktet ha vært lykkelig, men moren mener at mannen var «besatt» av Beata og ikke kunne akseptere at hun ønsket skilsmisse.

Det pågår nå et intensivt etterforskningsarbeid, ifølge etterforskningsleder Jonas Karlberg. Politiets teknikere undersøker blant annet en sølvfarget Suzuki Vitara, beslaglagte telefoner og en dameveske. I tillegg til dette holdes det en rekke avhør.

Polsk politi har informert familien om at Beata Ratzman er funnet død.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.