Den afghanske mannen som er mistenkt for å ha dyttet en kvinne ned i en 25 meter dyp gruvesjakt etter å ha voldtatt henne, skal også ha tilstått å ha drept sin ekskone.

I slutten av 2015 kom den nå arresterte til Sverige, sammen med kone og tre barn. SVT Västmanland publiserer nå opplysninger som tyder på at mannens kone forgjeves appellerte til samfunnet om hjelp, før hun forsvant sporløst. Mannen skal også ha innrømmet at han myrdet henne.

Allerede i 2018 skal kona i samtaler med Migrationsverket ha uttalt at hun var redd mannen sin og ønsket å forlate ham. I februar 2019 anmeldte hun også mannen for to tilfeller av ulovlige trusler. Mannen ble pågrepet, men løslatt samme dag. Kvinnen søkte da om såkalt samværsforbud for henne og barna, men søknaden ble avslått og i januar 2020 forsvant kvinnen sporløst. Hun hadde da fått vedtak om utvisning fra Migrationsverket.

At forsvinningen er knyttet til utvisningsordren anses som usannsynlig, da hun har forblitt savnet til tross for Migrationsverkets beslutning om ikke å gjennomføre utvisninger til Afghanistan.

– Om hon avvikit för att hon inte ville bli utvisad borde hon ha gett sig till känna nu efter Migrationsverkets nya ställningstagande om Afghanistan, men det har hon inte, sier en kilde med innsyn i saken til SVT.

For to uker siden skal den pågrepne mannen ha fridd til en kvinne i Norberg. Men da kvinnen nektet å gifte seg med mannen, skal han ha voldtatt henne og deretter dyttet henne ned i et dypt gruvehull i skogene utenfor Norberg. Da kvinnen overlevde, skal mannen ha kommet tilbake for å kaste stein mot henne for å drepe henne. Kvinnen ble imidlertid mirakuløst reddet av forbipasserende som hørte hennes rop.

Kvinnen skal i avhør ha fortalt politiet at mannen innrømmet overfor henne at han hadde drept sin tidligere kone, og politiet har nå gjenopptatt etterforskningen av konas forsvinning.

Mannen har blitt i Sverige til tross for at han tidligere ble varslet om gjennomføring av utvisningsvedtaket. Mannen nekter for alle anklager.

a href=»https://www.documentforlag.no/produkt/tidlos-omsorg//»>

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.