Politibil ved Elveveien i Lørenskog. Politiet har satt opp flere sperringer i området, etter at Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen ble pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år.

I 8.30-tiden tirsdag morgen stoppet politiet Tom Hagen da han var på vei fra boligen i Sloraveien til arbeidsplassen Futurum, melder VG.

Politiet sperret Nordahl Griegs gate i Lørenskog med flere biler. Der stanset de trafikken i begge retninger med blålys, før de raskt kjørte av gårde. Etterpå sto Hagens bil tom igjen i veikanten.

Øst politidistrikt holder pressekonferanse om saken klokka 10.30 på politidistriktets øvingssenter på Hvam i Viken.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober 2018. Politiet har omtalt det siste sikre livstegnet fra henne som en telefonsamtale med et familiemedlem om morgenen samme dag. På dette tidspunktet var ektemannen angivelig på jobb i Futurum næringspark i Lørenskog.

Fra forsvinning til drapsetterforskning

Politiet etterforsket først forsvinningen som en bortføring med økonomisk motiv, men i fjor sommer endret de hovedhypotese. De mente nå at det var mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen var blitt drept og at en eller flere gjerningspersoner hadde fordekt drapet som en økonomisk motivert kidnapping.

Det var sannsynlig at trusselbrevet som ble funnet på åstedet, var lagt igjen for å villede, mente politiet.

En sentral polititeori er ifølge avisas opplysninger at det er snakk om et drap som hadde vært planlagt i minst fem måneder.

Tom Hagen (70) har underveis i etterforskningen sendt flere eposter til politiet. Her har han gitt uttrykk for at han er opptatt av å finne løsninger og hjelpe politiet. Han skal ha formidlet en teori om at løsningen på saken har en lokal forankring.

Bilen er hentet

Politiet har sperret av eiendommen i Sloraveien og hentet Hagens bil. Politiet holder også vakthold ved boligen, får Romerikes Blad opplyst på stedet.


Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.