Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen er pågrepet i en politiaksjon i Lørenskog. Hans kone har vært savnet i halvannet år. Politiet bærer ut beslag som er lagt i esker.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etterforskningen av Lørenskog-forsvinningen har skjedd med løpende hjelp og råd fra utenlandsk politi, ifølge Dagbladet.

Både amerikanske FBI, britiske New Scotland Yard, tyske Bundeskriminalamt, kriminalpoliti fra Sverige og Danmark, samt flere andre europeiske politimyndigheter har vært delaktige i etterforskningen, skriver avisen.

Ifølge avisen har norsk politi også hatt direkte kontakt med politiet i et av landene rundt Middelhavet, hvor det er blitt foretatt konkrete etterforskningskritt mot et bestemt lokalt miljø.

Norske etterforskere har ved gjentatte anledninger vært i Sverige, og det er blitt foretatt en rekke etterforskningsmessige skritt i samarbeid med politiet der. Det er imidlertid ennå ikke kjent hvorvidt disse utenlandske operasjonene har ført til resultater.

68 år gamle Anne Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Sloraveien 4 i Lørenskog den 31. oktober 2018. Tirsdag 28. april 2020 ble hennes ektemann Tom Hagen (70) pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.