Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen ble drept hjemme i Sloraveien 4. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Politiet står fast ved teorien om at Hagen-familiens bolig i Sloraveien i Lørenskog er åstedet for drapet på Anne-Elisabeth Hagen.

– Politiet mener fortsatt at boligen i Sloraveien er åsted for et drap. Flere etterforskningsskritt gjenstår, og fortsatt tilgang til bolig og også andre eiendommer er derfor sentralt for etterforskningen, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica i en pressemelding søndag.

Ransaking i Sloraveien gjennomføres siden politiet mener at drapshandlingen er foretatt der, og det var Anne-Elisabeth Hagens bopel, opplyser politiet.

Også hytta
Videre ransaker politiet Tom Hagens hytte på Kvitfjell.

– Politiet har grunn til å anta at det på denne adressen kan finnes bevis av betydning for den pågående etterforskningen. Det vises til at hytta på Kvitfjell var et sted hvor fornærmede har hatt jevnlig tilhold i tiden fram til 31. oktober 2018, skriver politiet.

Dette var datoen da Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Hun er ikke funnet. De siste dagers utvikling i saken, påvirker ikke politiets hovedhypotese om at hun er drept, heter det.

–Vi gjør alt vi kan for å finne henne, avdekke hva som har skjedd og hvem som er ansvarlig, sier Haris Hrenovica.

– Ulike roller
Torsdag ble en mann i 30-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen, slik også ektemannen er. Han ble løslatt etter avhør, og samtidig endret politiet siktelsen til å gjelde medvirkning til grov frihetsberøvelse.

– Siktelsen mot mannen i 30-årene ble endret med bakgrunn i opplysninger fremkommet i avhør. Politiet mener fremdeles vi står overfor et drap, men fordi ulike personer kan ha hatt ulike roller, vil det kunne være aktuelt med siktelser for annet enn drap. Vi mener fortsatt at mannen i 30-årene har en rolle i saken, sier Hrenovica.

Kryptovaluta var tema
Politiet har tidligere bekreftet at de er kjent med mannens IT-og kryptovalutakompetanse og at han har en relasjon til Tom Hagen.

– Vi kan ikke gi noen ytterligere detaljer om dette av hensyn til den videre etterforskningen som pågår. Vi kan bekrefte at kryptovaluta har vært tema i avhørene, uten at vi kan kommentere konkrete detaljer fra disse, sier Hrenovica.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.