50 soldater fra Telemark bataljon er utplassert Tbilisi i Georgia for å bistå Afghanistan-evakueringen. Samtidig sendes norske spesialsoldater til Kabul.

Pressevakt Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) opplyser at den norske styrken fra Telemark bataljon (TMBN) på 50 soldater, ankom Tbilisi i Georgia natt til lørdag 21. august, skriver Forsvarets forum.

– De blir der så lenge det er behov for dem. De er ved et transittsenter for personell og materiell som enten skal inn i eller ut av Afghanistan, sier Stordal.

Soldatenes oppgave er å sikre logistikken inn i og ut fra Afghanistan.

TMBN-soldatene er utstasjonert på et transittpunkt i Tbilisi i Georgia for å ivareta dem som blir evakuert fra Kabul før de fraktes videre til Norge.

Flyene fra Kabul med personer som skal til Norge mellomlander i Tbilisi.

Norge har sendt flere spesialsoldater til Kabul

Parallelt melder NRK at Norge har sendt flere spesialsoldater til Kabul i Afghanistan.

Noreg har sendt forsterkningar til Afghanistan. Soldatar frå Forsvarets spesialstyrkar står midt i kaoset på flyplassen i Kabul. Det stadfestar generalløytnant Yngve Odlo, sjef for Forsvarets operative hovudkvarter (FOH).

Situasjonen ved flyplassen i Kabul har vært preget av kaos og desperasjon siden Taliban tok kontroll over byen 15. august.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂