Nytt

En afghansk mann gråter ved budskapet om at en slektning er død, på et sykehus i Kabul 6. mars. Foto: Omar Sobhani/Reuters/Scanpix

Minst 27 mennesker er drept i et angrep mot en minneseremoni i Kabul. Afghanistans regjeringssjef Abdullah Abdullah var til stede, men unnslapp uskadd.

Alle de drepte var sivile, og 55 andre ble såret i angrepet, opplyser en talsmann for innenriksdepartementet i Kabul, Nusrat Rahimi.

Minneseremonien var for Abdul Ali Mazari, den tidligere lederen av partiet Hezb-e Wahdat som ble henrettet av Taliban i 1995.

Mazari tilhørte Afghanistans sjiamuslimske minoritet, og også fjorårets minnemarkering ble gjenstand for et angrep som den ytterliggående sunnimuslimske gruppa IS hevdet å stå bak. De har erklært krig mot Afghanistans sjiamuslimer.

Angrep fra byggeplass

Angrepet er det første som har rammet Kabul etter at Taliban og USA 29. februar inngikk en avtale som åpner for amerikansk tilbaketrekning innen 14 måneder.

Ifølge Rahimi åpnet angriperne ild fra en byggeplass tett ved der seremonien ble holdt, vest i Kabul.

– Kort tid etter ankom politiet og politiets spesialstyrke stedet, forteller han.

Flere timer senere ble det fortsatt hørt skyting i området, og ifølge ubekreftede meldinger holdt flere av angriperne stand i en bygning.

Norske spesialstyrker

Norge har rundt 60 spesialsoldater stasjonert i Kabul, der de samarbeider tett med det afghanske politiets spesialstyrke Crisis Response Unit 222.

– Når afghanske spesialsoldater er ute på oppdrag, er våre soldater sammen med dem, er alt major Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter ønsker å si om fredagens hendelse i Kabul.

– Vi er med og sørger for at de får gjort en god jobb, legger han til.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: