Det er bekymring for skjebnen til fangene fra 6. januar. En delegasjon kongressrepresentanter oppsøkte tirsdag Justisdepartementet i Washington for å få svar på noen grunnleggende spørsmål. De slapp ikke en gang inn. De dro deretter til fengslet hvor fangene sitter og ba om å få snakke med ledelsen.

De fikk beskjed om at de ikke hadde noe der å gjøre. Representanten Louie Gohmert fra Texas svarte at det hadde de i høyeste grad. Det er Kongressen som fører kontroll med fengselsvesenet.

Representanten Marjorie Green fortalte om et besøk i en anstalt for illegale innvandrere i California. De har alle fasiliteter, får god behandling. Advokat når de måtte ønske.

Representantene så en av advokatene til 6. januar-fangene komme og bli avvist.

Spørsmålene om hvordan fangene behandles hoper seg opp: Hvor ofte får de lufting? Hva slags mat får de? Har de adgang til religiøs rådgivning? Besøk?

Ingenting av dette fikk de svar på. En tjenestemann sa det kunne bare overordnet ledelse svare på. En av dem dukket opp, og gikk ut, uten å si noe. Da representantene fulgte etter, ble de stengt ute.

Uroen for at det foregår ting som ikke tåler dagens lys, vokser.

Gohmert sa varetekt blir brukt som avstraffelse. Det er ikke etter loven.

6. januar begynner å bli en stor sten i skoen for Biden-administrasjonen. Hvor lenge kan mediene tie? Fox News har ikke viet dem oppmerksomhet.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.