Torsdag  feiret Kinas kommunistparti seg selv med en storstilt parade i Beijing. Men det er ikke bare kineserne som å hylle partiet og dets leder. Det må også de utenlandske selskapene som har latt seg lokke til Kina i jakt på rikdom. Xi Jinping krever at de går ned på kne, det gjorde de etter tur: Elon Musk og Warren Buffet og hans partner Charlie Munger synger ikke bare partiets pris. Munger sier at USA burde lære av Kina. Han beundrer Kina som klarte å pare Adam Smiths teori om markedet med kommunistpartiets styringsmodell. Ytringsfriheten måtte ofres, men det synes Munger er OK. Kina var nødt hvis det skulle lykkes.

Når man tenker på konsentrasjonsleirene og arbeidsleirene og uigurene er dette en utrolig uttalelse.

Amerikanske selskaper som Nike har etablert en produksjonskjede hvor slavearbeid inngår. Kinesiske myndigheter forstår godt hvilket nakketak dette gir dem over amerikanske selskaper. Det andre er pengene. Når et selskap som Apple har fabrikker i Kina og tjener pengene i Kina, er de fanget.

Videoen er klar så fort den er ferdig å prosessere på Rumble. Følg oss der!
Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!