Derrick Rossi. Foto: Tracy Rolling / Wikimedia Commons.

Koronaviruset som utløste den pågående pandemien, er såpass forskjellig fra virus fra flaggermus at det virker usannsynlig at det har et naturlig opphav, sier den canadiske biologen Derrick Rossi, som er en av grunnleggerne av farmasiselskapet Moderna.

Rossi har sammen med seks andre vitenskapsfolk nylig vunnet en spansk forskningspris, og det er i et intervju med den spanske avisen El Comercio fredag han uttaler seg om viruset.

Med forbehold om at det ikke finnes noe endelig bevis, er Rossi sikker på at viruset kom fra Wuhan-laboratoriet:

Det er et faktum at et laboratorium i Wuhan arbeidet med slike virus. og jeg er overbevist om at det kom derfra, at det lekket ut. Jeg tror ikke det var tilsiktet, men at de studerte viruset og at det skjedde ved et uhell.

Han legger ikke særlig stor vekt på hva Beijing sier:

Kina benekter det, selvsagt, men dette er forklaringen jeg anser som mest logisk.

Rossi er optimistisk på vegne av mRNA-teknologien, som etter hans mening har potensial til å kurere både kreft og tusenvis av genetiske sykdommer.

Han tror at fordelene ved koronavaksiner er kolossalt mye større enn risikoene, og utelukker ikke at hyppig koronavaksinering kan bli nødvendig som følge av mutasjoner.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Asle Tojes bok her! 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.