Ny etterretning har fått USAs energidepartement til å konkludere med at en utilsiktet laboratorielekkasje i Kina mest sannsynlig forårsaket covid-19-pandemien.

Konklusjonen er en endring av departementets tidligere holdning om at det var usikkert hvordan viruset oppsto.

Departementet vil ikke avsløre hvordan det har skaffet seg denne informasjonen, men mye tyder på at innsikten kommer fra nettverket av nasjonale laboratorier det føres tilsyn med, snarere enn mer tradisjonelle former for etterretning, som spionnettverk eller avlytting av kommunikasjon.

Etterretningstjenesten i USA mener granskningen av pandemiens begynnelse kan være viktig for å forbedre den globale responsen på fremtidige helsekriser, selv om de advarer om at det kan være vanskelig eller til og med umulig å finne et endelig svar på virusets opprinnelse med tanke på den kinesiske motstanden mot videre forskning, ifølge The New York Times.

Forskere sier at verden har ansvar for å oppklare hva som var opphavet til en pandemi som drepte nesten syv millioner mennesker, og at det å lære mer om pandemiens opprinnelse kan hjelpe forskere til en bedre forståelse av hva som utgjør de største risikofaktorene mht. fremtidige utbrudd.

Ny stor studie: Munnbind stopper ikke spredningen av koronaviruset

I tillegg til energidepartementet har Federal Bureau of Investigation også konkludert med at viruset først, ved et uhell, dukket opp  fra Wuhan Institute of Virology, et kinesisk laboratorium som arbeidet med koronavirus.

Det er allment akseptert blant forskere at en tidlig variant av viruset opprinnelig var en sykdom som sirkulerte ufarlig i ville flaggermus, og de mener fortsatt at de nåværende bevisene, inkludert virusgener, peker på et stort marked for mat og levende dyr i Wuhan som det mest sannsynlige stedet koronaviruset dukket opp fra.

I en rapport i mars 2021 uttalte WHO at det var «ekstremt usannsynlig» at viruset kom fra et laboratorium.

Etterretningstjenestene har sagt at de ikke tror det finnes bevis for at koronaviruset som forårsaker covid-19 ble skapt bevisst som et biologisk våpen, men at det derimot er gjenstand for legitim debatt om hvorvidt det oppsto naturlig, kanskje fra et marked i Wuhan, eller ved et uhell spredde seg fra et laboratorium.

Millioner av mennesker verden rundt som har skrevet på sosiale medier om at viruset kunne ha kommet fra laboratoriet i Wuhan, har blitt sensurert, kategorisert som konspirasjonsteoretikere og det som verre er.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.