BBC er politisk korrekt på samme måte som de andre statskanalene i Nord-Europa. Over tid har det skapt et publikum som ønsker et alternativ. Det fikk de søndag i GB News. NTB sier kanalen står for «brexitnasjonalisme». Tradisjonell britisk fedrelandskjærlighet gis en negativ konnotasjon.

BBC har irritert mange briter under Brexit med sin åpenbare stillingtagen for EU og manglende respekt for folkemeningen.

GB News debuterte med en timelang spesialsending med tv-veteranen Andrew Neil, tidligere politisk reporter i BBC, ved roret. Kanalen har ansatt folk som Sky Sportsprofilen Kirsty Gallacher, BBC-vert Simon McCoy og tidligere ITV-vert Alastair Stewart.

Neil sa at GB News vil dekke historiene som betyr noe for dem som er blitt forsømt av de store mediene, og bringe nye stemmer på banen. Kanalen vil være stolt av å være britisk, understreket Neil.

– GB News vil ikke bli et nytt ekkokammer for tankesettet i hovedstaden, som dominerer så mye i mediene. Det er vårt tydelige mål å gi en stemme til dem som føler at deres historier, meninger og bekymringer blir ignorert, sa Neil.

GB News vil ha daglige sendinger fra sitt studio i Vest-London, og være tilgjengelig globalt på digitale plattformer. Det jobbes også med å opprette en radiokanal. (NTB)

Andrew Neil sa under lanseringen søndag kveld: “we’re proud to be British – the clue is in the name”.

Du finner appen for GB News her.

NTB befinner seg på samme side som BBC når Nigel Farage kalles en «kontroversiell» politiker. Farage deltok på åpningen søndag.

Nigel Farage er blitt en betydelig politiker også internasjonalt. Han er stadig i USA for å fyre opp amerikanske patrioter. Foto: Frank Augstein/AP/NTB

Hvor langt ute det konservative partiet også er blitt, demonstrerte forsvarsministeren søndag da han foreslo Theresa May som Jens Stoltenbergs etterfølger og kalte henne en fantastisk politiker. Det er ikke slik de fleste briter husker henne. Jo mer Brussel saboterte henne, jo mer kavet May. Sikkerhetspolitisk var hun meget kjølig til Trump.

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace lanserer tidligere statsminister Theresa May som en mulig ny Nato-sjef.

Wallace sier May kan være en kandidat til å ta over som Nato-sjef etter Jens Stoltenberg neste år.

– Theresa May var en fantastisk statsminister i virkelig krevende tider. Jeg jobbet med henne som sikkerhetsminister. Hun ville ha vært en fremragende kandidat, sier Wallace til det italienske politiske magasinet Formiche. (NTB)

De venstreorienterte journalistene, som Sean O’Grady i The Independent, sa at lanseringen var en katastrofe fra begynnelse til slutt. For GB News må dette være et godt tegn. Stuart Jeffries i The Guardian ga den nye kanalen én stjerne og skriver at han gir den maks ett års levetid.

 

For britene er det flere kjente tv-navn i den nye staben til GB News, ikke minst nyhetsanker Colin Brazier fra Sky News, Nana Akua fra BBC, Simon McCoy, nyhetsanker fra BBC, og Alastair Stewart, nyhetsanker fra ITV.

Begeistrede seere sier at den nye tv-kanalen er et «friskt vindpust»:

Også andre reportere viste begeistring for den nye konkurrenten. Her Eamonn Holmes fra ITV:

GB News har allerede planer om å utvide med sendinger til Spania og Øst-Europa. Lanseringen av GB News har kostet rundt 60 millioner pund for investorene.

Vi selger bøker av Hege Storhaug!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂