British Prime Minister Theresa May reacts as she delivers a statement in London, Britain, May 24, 2019. REUTERS/Toby Melville

Theresa May har idag sagt at hun vil gå av som leder for de konservative den 7. juni. Dette baner vei for ny leder og ny statsminister i Storbritannia. May sier at hun har gjort sitt beste for å respektere folkeavstemningen fra 2016 da britene valgte å gå ut av EU.

In an emotional statement in Downing Street Mrs May said she had «done my best» to honour the 2016 EU referendum result.

It would remain a matter of «deep regret» that she had been unable to deliver Brexit, she added.

But a new PM was «in the best interests of the country».

Boris Johnson er favoritten til å overta etter Theresa May.

Here comes BoJo!

Resultatet av torsdagens valg av EU-representanter i Storbritannia vil ikke bli offentliggjort før alle de europeiske landene er ferdige med sine valg. Det forventes å skje til søndag. Det ble ikke foretatt noen exit-poll.

Meningsmålingene før valget ga Nigel Farage og hans Brexit Party en stor ledelse foran alle de andre partiene. Avstemningen er en folkeprotest mot de britiske politikernes manglende vilje til å levere Brexit.

Daily Mail  BBC

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂