Det har vært et hardkjør mot Andrea Leadsom etter at hun ble kandidat for statsministerjobben. Mange har vært ute etter å ta henne og de har påpekt at hun ikke har den nødvendige tunge erfaringen fra politikken og at hun ikke ledet de store teamene da hun jobbet i finansverdenen.

Men mest av alt har hun skutt seg selv i foten. Hun valgte å ikke legge frem sin private økonomi, noe Theresa May har gjort. Den andre store feilen var å hevde at hun var mer interessert i landets fremtid fordi hun var mor – Theresa May er barnløs. Leadsom har beklaget dette overfor Theresa May.

«I’ve already said to Theresa how very sorry I am for any hurt I have caused.»

The row began after Mrs Leadsom told the Times being a mum meant she had «a very real stake» in Britain’s future.

Leadsom sa at intervjuet med the Times ble forvrengt. Hun sa at intervjuet «said completely the opposite of what I said and believe» og at kritikken etterpå hadde gjort at hun følte seg «under attack, under enormous pressure – it has been shattering».

«I was pressed to say how my children had formed my views. I didn’t want it to be used as an issue,» she said.

Men skaden var skjedd og det ble dårlig mottatt, også blant andre kvinnelige konservative kollegaer. Hun greide ikke å samle nok støtte til å bygge et solid team.

The Guardian legger frem tre scenarier for veien videre:

  1. Theresa May kan bli statsminister veldig raskt, kanskje allerede idag.
  2. Theresa May blir ny leder av partiet, men David Cameron beholder statministerjobben til han er klar til å gå av.
  3. Det konservative partiet kan trekke inn en av de andre kandidatene slik at de får anledning til å velge mellom en Remain- og en Brexit-kandidat. Det vil i så fall bli Michael Gove som kom nr. 3.

 

BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂