Foto: Reuters

Opprøret mot Theresa May blant de konservative Brexit-tilhengerne ser ut til å ha krasjet, skriver The Times. Velgerne gir statsminister Theresa May den sterkeste støtten siden valget i fjor.

For bare en uke siden sa 33 prosent av velgerne at de ønsket å beholde Theresa May som statsminister mens 47 prosent ville at hun skulle gå. En ny meningsmåling denne uken viste at 46 prosent ville at hun skulle fortsette i stillingen mens 34 prosent ville bli kvitt henne.

I Storbritannia er det naturlig nok Brexit som opptar mye tid i nyhetsbildet. En mulig Brexit-avtale kompliseres ytterligere av gamle politiske betente konflikter som Nord-Irland og Gibraltar. I mediene har vi sett hardkjøret mot Theresa May på nært hold. Hun ser ut til å ha blitt 20 år eldre i løpet av høsten. Alle kan se at May er i ferd med å knele under presset i Storbritannias mest utakknemlige jobb. Og nå har sympatien snudd.

Avtalen som Theresa May skal legge frem for parlamentet er på 585 sider. Forleden dag ble en av opprørerne, som har levert sitt mistillitsbrev mot Theresa May, intervjuet på TV. Han måtte innrømme overfor journalisten som presset ham litt at han ikke hadde lest hele avtalen. Det innrømmet også Jeremy Corbyn for noen dager siden.   Hele avtalen kan du lese her.

BBC har laget en «Brexit for dummies» – alt du trenger å vite om Storbritannias farvel med EU.

Kuppforsøket mot Theresa May har foreløpig falt litt sammen. Det kreves 48 mistillitsstemmer ifølge reglene i konservative partiet. Så langt har kun 24 sagt offentlig at de har avsendt brev om mistillit. Ifølge avisen The Sun har 17 også sendt brev, men at disse behandles anonymt. Reuters meldte på bakgrunn av dette at de kun var 6 stemmer fra mistillit.

Konservative Jacob Rees-Mogg har sammen med Steve Baker ledet kampanjen mot Theresa May. Rees-Mogg sa igår at han ikke hadde gitt opp håpet om å nå de nødvendige 48 stemmene, men innrømmet at dette kanskje ikke vill skje før i neste måned når parlamentet skal stemme over Brexit-avtalen.

Meningsmålingen denne uken viste at Theresa May får økt støtte fra egne velgere. For en uke siden sa 43 prosent av de som stemte konservativt ved forrige valg at May burde gå av. Nå er det kun 27 prosent som ønsker hennes avskjed. Selv blant de konservative som stemte for Brexit (Theresa May gjorde ikke det) har prosentandelen som ønsker hennes avgang gått ned fra 55 prosent til 39.

The Times

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

[simpay id=»280380″]

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.