G7-toppmøtet i Cornwall er en «stor mulighet» for å få fart på gjenoppbyggingen etter koronapandemien, sier britenes statsminister Boris Johnson.

Fredag ønsket Johnson lederne for verdens sju største industrinasjoner samt EU velkommen til Carbis Bay i Cornwall, der de for første gang møtes ansikt til ansikt på nesten to år.

Koronapandemien vil naturlig nok sette sterkt preg på toppmøtet, som ble innledet med at lederne hilste med albue mot albue og ellers holdt behørig avstand til hverandre.

– Vi må forsikre oss om at vi tar lærdom av pandemien. Vi må forsikre oss om at vi ikke gjentar feilene som vi utvilsomt har begått de siste 18 månedene, sa Johnson i sin velkomsttale på stranden, der sanden for anledningen var sirlig raket.

– Vi må også forsikre oss om at vi legger til rette for økonomisk vekst, fortsatte Johnson.

Den britiske statsministeren lånte videre president Joe Bidens slagord «Build back better» – gjenoppbygg bedre – fra den amerikanske presidentvalgkampen sist høst.

Han understreket at G7-toppmøtet er en gyllen anledning til å gjenreise økonomien på en grønnere, mer rettferdig, mer likestilt, mer kjønnsnøytral og kanskje også «en mer feminin måte».

I dette ligger det et potensial for å skape millioner av godt betalte jobber, slo Johnson fast på podiet som var reist for anledningen.

Kjøp Peder Jensens bok her!

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.