-Vi har delt ut og solgt rundt 500 av Kjell Skartveits bok Normløst i hele Norge. Reaksjonene fra grasrota er gode, men vi har bare fått tilbakemelding fra 2-3 ledere. Og da snakker vi bibelbeltet, sier Erik Selle.

Han er leder for Partiet de Kristne og stikker ikke under en stol at det står dårlig til blant lederskapet for kristen-Norge.  Det er akkurat som med Republikanerne i Kongressen, en samling knehøner og værhaner.

Dette er det stikk motsatte av hva Skriften foreskriver og NB! hva folk venter av ledere.

-Ungdommen i dag er den første som har vokst opp i et hedensk Norge, sier Selle som ser resultatene rundt seg. Men det sier aldri mediene. De ser ingen sammenheng mellom normløshet og ungdommens psykiatriske problemer. Det er de voksne som har påført ungdommen denne normløsheten, men de nekter å ta noe ansvar for den.

Alle som snakker med vanlige mennesker vil fort oppdage at det er uhyggelig mye dop, piller og alkoholmisbruk der ute. Folk sliter og det skjer i de beste familier.

Rett før sending får vi høre at en kjent islamkritiker har konvertert til islam. Vi går ikke ut med navnet før vi får klarert det med vedkommende. Men det er sjokkerende. Hvor er vi på vei? Hvordan kan det være så lite motstandskraft blant folk som har undervist i kristendom?

Halvor Tjønn skal ha sagt at grunnen til at nordmenn gikk over til kristendommen i middelalderen var at det gjorde dem bedre istand til å forstå verden.

I dag fører normløshet til at noen synes de forstår verden bedre ved å gå over til islam. Vi må ikke undervurdere dette suget etter mening.

Det er det vi prøver å tilfredsstille i Document.

Det ble en uhyre interessant samtale med Erik Selle og Kjell Skartveit.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.