Det er en viss desperasjon i stemmen til folk som Rudy Giuliani. Hva gjør du når de som sitter ved makten er gangstere? De skaper kaos. Hva er på andre siden av kaos? Ropet på den sterke mann. Mennesket er slikt beskaffen at det vil føle dragning mot den sterke staten hvis kaoset blir stort nok.

Demokratene og deres allierte er diabolske nok til å skape kaos. Da vil folk bli slått av frykt og noen vil melde seg til tjeneste. Journalistene har allerede gjort det. De vil gjerne tjene den nye staten.

Jeg har en fin nese for frihet, sier Dennis Prager. Det blåser andre vinder i dagens Amerika. Friheten er blitt svakere.

Prager som kan russisk, minner om alle som ble klemt eller trampet til døde i Stalins begravelse. De sørget over at bøddelen var død.

Tyranniets psykologi er ikke lett å forstå. Noe i mennesket dras mot det, når demokratiet tømmes for mening. Det er det som er i ferd med å skje i dagens USA, hvor utrolig det enn høres ut.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.