Hvis samfunnets aktører gjør alt til våpen vil den fredelige samtalen forstumme og alt vil gå i retning av krig. Laura Ingraham sa i natt at hvis noen ønsket å lage en oppskrift på borgerkrig så er det bare å følge Demokratene og mediene. De styrer mot krig.

I Norge er det ikke lov å si dette høyt. Her betyr ord handlinger. Men norske medier er en blek avglans av de amerikanske dilter etter. De går også i retning krig og bruken av rase gjør at hårene reiser seg på hodet på folk. Forstår de overhodet hva de gjør?

Når mediene begynner å behandle nyheter som våpen kan alt skje: Noen er nemlig mottagelige og blir opphisset, og merker ikke at journalistene egger dem frem. Dette er den samme forføring som ledet folk inn i sympati med nazisme og kommunisme.

At ting skjer kronologisk etter hverandre betyr ikke at det er noen sammenheng. Det at 16-årige Kehiya Bryant ble drept etter dommen over Derek Chauvin ble forkynt, betyr ikke at det samme – politivold – fortsetter. Men slik presenterer liberale medier det. De forveksler kronologi med kausalitet. De vet bedre.

 

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.