Foto: Ron Edmonds/AP/NTB

Rush Limbaugh nyter en enestående status blant konservative amerikanere. Han begynte sine radiosendinger på et tidspunkt da det var langt mellom konservatives stemmer. Da han sto på høyden av sin karriere, hadde han 15 millioner lyttere. Det er enestående at én stemme kan bety så mye.

Limbaughs utrettelige arbeid la grunnlaget for Tea Party-bevegelsen og senere Donald Trump. Trump var klar over at han skyldte Limbaugh mye. Han ga ham frihetsmedaljen i forbindelse med State of the Union-talen 4. februar 2020. Da hadde Limbaugh allerede fått konstatert lungekreft og visste at hans dager var talte. Han holdt sitt siste radioshow i oktober. Onsdag var det slutt.

“It is with profound sadness I must share with you directly that our beloved Rush, my wonderful husband, passed away this morning due to complications from lung cancer,” Kathryn announced.

Kondolansene strømmet inn. Det er ikke vanskelig å rose Limbaugh.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂