Skjermdump, Hillary

Utenriksminister Mike Pompeo sier hans departement sitter på de 33.000 e-postene som Hillary Clinton slettet fra sin private server. De vil bli offentliggjort, lovet Pompeo, mange av dem før valget. Hillary ble pålagt å utlevere e-postene, men valgte i stedet å slette dem.

E-postskandalen red Hillarys kampanje som en mare i 2016:

– Vi har e-postene, vi skal få dem ut. Vi skal få all denne informasjonen ut så det amerikanske folket kan få se det, sier Pompeo til Fox News.

Utenriksministerens lovnader kom dagen etter at Trump offentlig kritiserte ham. Torsdag sa Trump at han er skuffet over at Pompeo ikke har klart å offentliggjøre e-postene ennå.

– Det er veldig trist, faktisk. Jeg er ikke fornøyd, sa Trump.

E-postene ble en stor sak ved valget i 2016, da det ble kjent at Clinton hadde hatt en privat e-postserver mens hun var utenriksminister.

Pompeo sier at han vil være forsiktig, så han unngår å røpe statshemmeligheter, men at e-postene vil bli offentliggjort i god tid før valget 3. november.

Trump gjentok påstanden om at Clinton burde ha blitt buret inne da han fredag ble intervjuet av Rush Limbaugh.

– Hun slettet 33.000 e-poster. Hun burde vært i fengsel for det. Jeg bryr meg ikke engang om det er veldig konfidensielle e-poster, sier Trump. (NTB)

Pompeo sa til Dana Perino at han aldri har opplevd at Trump offentliggjør dokumenter som skader nasjonal sikkerhet.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!