Kronprins Mohammed bin Salman sender noen signaler om at han ønsker forandring. Foto: Faisal Al Nasser/Reuters/NTB

En saudiarabisk kvinne er i en domstol i Saudi-Arabia dømt til døden for å ha drept en hushjelp fra Bangladesh for nesten to år siden.

Ayesha al-Jizani, kona til en saudiaraber som hadde ansatt migrantarbeideren Abiron Begum fra Bangladesh, fikk dommen søndag.

Hennes ektemann og sønn er dømt til fengsel for å ha ødelagt bevis og for å ha ignorert hushjelpens behov for legehjelp.

Dette er den første saudiarabiske dommen mot en arbeidsgiver for misbruk eller vold mot migrantarbeidere fra Bangladesh, ifølge en uttalelse fra regjeringen i Bangladesh.

40 år gamle Begum dro til Saudi-Arabia i 2017 og ble ansatt som hushjelp hos Jizani-familien. Hun ble drept 24. mars 2019, ifølge rettspapirene.

Det er kommet en lang rekke anklager om overgrep begått av saudiarabiske arbeidsgivere mot migrantarbeidere, særlig kvinner. Saudi-Arabia har tatt imot mange arbeidere fra Bangladesh.

 

 

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂