Daily Caller har fått tak i en video som viser en Trump-tilhenger som bønnfaller politi i full opprørsmundur om å gripe inn overfor dem som presser på for å komme inn i Kongressen. Politiet står i en sidefløy og bare ser på. De ignorerer mannens bønn.

Politiet på Capitol Hill hadde fått informasjon tre dager i forveien om at noe var i gjære. Informasjonen ble sendt videre og oppover, til politisk nivå. Noen bestemte at det ikke skulle settes inn forsterkninger. Hvem det var, er ikke kjent.

En annen scene viser en mann som forsøker å slå inn et vindu, tydeligvis av forsterket glass. To forskjellige personer opptrer. Den første blir stanset av Trump-supportere. Den andre er maskert slik Antifa pleier å være utstyrt. Han slår og slår, til en Trump-supporter river ham vekk og man ser at det oppstår et basketak. Den hendelsen har vi hørt om tidligere, men denne er mer eksplisitt. Vi hører en kvinne rope: «We break no shit!» (vi ødelegger ingenting).

En annen scene viser Jake Anseli, som kommer inn i Kongressen og spaserer opp til podiet, med en like passiv vakt. Det er en avslappet tone. Som om det hele er teater. Anseli, en mislykket skuespiller og åndemaner, risikerer tyve års fengsel for «opprør».

Spørsmålene som disse klippene reiser, er: Hvorfor grep ikke politiet inn? Hvorfor ble det ikke satt inn forsterkninger? Hvem ga ordren om å la det være?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂