Bildet: Jonathan Ernst har tatt noen bilder som viser en indre Trump, mennesket bak masken. Trump har ikke kunnet tillate seg å vise svakhet det første året. Bildet er tatt i Det hvite hus 28. november. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Bak den voldsomme kampanjen mot Donald Trump ligger en ekte frykt for at han skulle lykkes. De liberale har brukt alt de har for å stanse Trump. Nå kan det være at han har lurt dem.

Demokratene befinner seg i en mye dypere krise enn norske medier får frem. Norske medier forstår i det hele tatt ikke hvor viktig Trump og USA er for Norges og Europa fremtid.

De tror at norske interesser er tjent med at de  deltar i kampanjen mot Trump.

Ikke noe kan være fjernere fra virkeligheten.

De liberale tror det er Trump som er på bærtur. Denne uken retweetet han tre videoer fra Britain First. Theresa May fikk kaffen i halsen. Slikt gjør man ikke. Trump svarte henne: Britain First? Who cares? Se på de virkelige problemene dere står overfor! 23.000 jihadister bare i Storbritannia!

De europeiske elitene lever i det Orson Welles kalte et cuckoo-land, et gjøkur-land, eller ko-ko-land. De går i sirkler. Selv ikke en julefeiring i jihads tegn kan ryste dem ut av denne transen. De er opptatt av form, av hvem som sa hva, og vil gjerne bruke politi og domstoler for å stoppe munnen deres. Det er noe sykt ved denne mentaliteten når europeiske byer ser ut som de er under beleiring.

Men europeiske eliter ser ingen forbindelse mellom videoene Trump postet og de massive tiltakene mot jihad-angrep som preger hver eneste vesteuropeisk by av en viss størrelse. De er kun opptatt av at noen sier stygge ting.

La oss våge en spådom for det nye året: Denne membranen, dette filteret mot virkeligheten, kommer til å ryke i 2018. Det er allerede i ferd med å sprekke, det ser vi av valgene.

Men de europeiske elitene forstår ikke hvor utsatt de er. De tror støyen fra liberale medier i USA viser at Trump har store problemer. Det de i virkeligheten gjør, er å massere sine egne egoer.

Trump fikk ikke opphevet Obamacare, men med skattereformen vinner han en stor politisk seier. I Amerika er det fortsatt slik at ingenting smaker som suksess. Du kan ikke argumentere mot suksess. Dette er et formular som står mye sterkere i USA enn i Europa.

Jeff Bezos kan ha blitt verdens rikeste mann da Amazon-aksjene steg pga. godt salg under Black Friday. Men «aksjene» til mannen som skapte optimismen, stiger enda mer. De er ikke notert i noen valuta, men på en politisk børs. Liberale medier tror de kontrollerer denne børsen, derfor snakker de i munnen på hverandre, og stadig høyere.

Men de kontrollerer ikke dén børsen. Ikke i et demokrati. Trump slo dem i valget, og han slår dem nå.

Med skattereformen viser han at han kan levere. Velgerne ser det. De ser også at demokratene ikke har gjort annet enn å sabotere. Forakten for Kongressen er mye større enn Trumps oppslutning på «bare» 37 prosent. Amerikanerne er lei av kiv og krangel og har sagt det lenge. Nå er det mulig at demokratene kommer til å få stempelet som bråkmakere og provokatører.

Demokratene som parti er svakere enn liberale medier gir inntrykk av, ikke minst fordi Barack Obama ga blaffen i partiet. Åtte års vanskjøtsel går ikke ubemerket hen. Demokratene har tapt ikke bare flertallet i Kongressen, men også mange guvernørposter og flertallet i delstatsforsamlinger.

Trump fikk dem til å se rødt. De har kun konsentrert seg om det negative hjørnet. Men dette går ikke hjem hos amerikanerne.

Trump har fått valgt en kandidat til høyesterett, og flere står for tur. Med skattereformen kan han ha lagt grunnlaget for seier ved kongressvalget i 2018. Da ligger veien åpen for gjenvalg.

Trump er et tog som nå har forlatt stasjonen. Trump er karismatisk. Hvis alt det som mediene har brukt mot ham, nå kan begynne å virke til hans fordel, har de liberale store problemer i vente.

Igjen: You cannot argue with success. Hvis Trump får fart på økonomien, vil det gi ham en styrke og autoritet som gjør at tingene går hans vei.

Senator Orrin Hatch er en av veteranene i Senatet. Da han ble spurt om hva han syntes om Trumps video-tweets, svarte han: Jeg bryr meg ikke om tweets, jeg fokuserer på hva han gjør, og han er en av de beste presidentene jeg har tjent under.

Wednesday when asked about President Donald Trump retweeting three controversial videos, Sen. Orrin Hatch (R-UT) said Trump had “been one of the best presidents” he served under.

Hatch said, “I’m not aware of it. I don’t pay much attention to his tweets. I’ll say this for you. He’s been one of the best presidents I’ve served under. And the reasoning is, he’s not afraid to make decisions. He’s not afraid to take on the big mouths around here.”

Suksess avler suksess. Med en seier i beltet kan Trump sette fokus på de utenrikspolitiske problemene: Nord-Korea og Midtøsten.

Hele verden følger med på hans «bane». Alt som skjer, påvirker hans effektivitet i utlandet. Hvilket betyr at liberalere er villig til å undergrave USAs posisjon for å få has på ham. De tar det med på kjøpet. Derfor må de gjøre Trump til problemet, men vi ser nå at det er de som er problemet. Trump er en handlingens mann, Obama var all talk and no action – på godt norsk: mye skrik og lite ull.

Trump har fått frem at vi befinner oss i en demokratisk krise som vi ikke har sett rekkevidden av. Globalisering og multikulturalisme leder til nasjonalstatens død. Årsaken til at vi ikke har sett at politikken er blitt fastlåst i et feilspor, er at vi ikke har hatt noe alternativ.

I stedet for en svekkelse av demokratiet står Trump for en revitalisering.

Jeff Bezos valgte selv slagordet for nye Washington Post: «Democracy dies in Darkness».

Som en spydig tunge sa: Det lyder som en Batman-film.

Trump truer makten til de nye transnasjonale imperiene; Amazon, Apple, Google, Facebook. Deres lojalitet går kun i favør av dem selv, det viser skatteseddelen deres.

Trumps seier i Kongressen peker mot en fremtid der disse gigantene blir nødt til å ta formuene sine hjem og la dem beskattes.

Da virker demokratiet. Dette er demokrati i praksis. Men skal det skje, må det komme en politisk makt som er sterkere enn dem. Demokratene var på parti med disse selskapene. Deres største donorer hadde stiftelser i Karibia på titalls milliarder.

Men i natt tippet maktbalansen i Trumps favør.

Det er dette Make America Great Again betyr i praksis.

 

Kjøp Primo Levi «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.