I en video på Twitter hvor Joe Biden forteller om hjelpetiltak han vil iverksette for næringsdrivende som sliter økonomisk på grunn av koronakrisen, kunngjør han at virksomheter eid av svarte, latinamerikanske, asiatiske og innfødte amerikanere samt kvinner vil bli prioritert.

Biden/Harris-teamets post blir møtt både med ros for angivelig å medføre større likhet og med anklager om at det i realiteten handler som diskriminering av hvite menn, som nedprioriteres spesielt.

Hvorfor skal man skille etter kategori? spør Douglas Murray på Twitter. Hvorfor ikke forplikte seg til å hjelpe alle uansett etnisitet eller kjønn? skriver den engelske journalisten og forfatteren, som har viet sin siste bok, «The Madness of Crowds», til bekjempelsen av denne formen for identitetspolitikk.

 

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!