Twitter utvider sine retningslinjer mot desinformasjon om covid-19. Nå må brukere fjerne nye meldinger med feilaktige eller villedende påstander om vaksinering.

Selskapet opplyser at brukere kan måtte fjerne Twitter-meldinger med uriktige påstander om at vaksiner blir «brukt til å skade eller kontrollere befolkninger med overlegg».

Retningslinjene kunngjøres samme uke som USA begynner å vaksinere folk mot covid-19. Også påstander om at pandemien ikke er ekte eller alvorlig, og om at vaksinering er unødvendig, er inkludert i de nye retningslinjene.

Twitter har tidligere krevd at brukere fjerner villedende meldinger om hvordan koronaviruset fungerer, effektiviteten eller sikkerheten til preventive tiltak eller behandlinger, offisielle retningslinjer eller risikoen for infeksjon eller dødsfall.

Konspirasjonsteorier og desinformasjon om koronaviruset og de potensielle vaksinene har florert på sosiale medier under pandemien.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.