Deler av politihuset i Ski ble evakuert da det kom en pakke som inneholdt en bombe til postmottaket 5. desember 2018. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

En mann er i Follo tingrett dømt til tolv års forvaring for terrorbombing og tre drapsforsøk etter at han i 2018 sendte en brevbombe til politiet.

Minstetiden er satt til åtte år. Dommen er i tråd med aktors påstand.

– Pakken inneholdt en eksplosiv innretning (bombe) konstruert til å detonere når pakken ble åpnet. Han sendte bomben for å drepe eller alvorlig skade ansatte i politiet og påføre store materielle skader, heter det i tiltalen.

Pakken var adressert til Lillestrøm politistasjon, men havnet 5. desember på politiets postmottak på Follo politistasjon, som er felles mottak for hele Øst politidistrikt. Der ble det slått alarm da pakken skulle åpnes, og en ansatt fikk mistanke om at noe var galt. Bombegruppa kom raskt til stedet, og de valgte å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

Mannen ble også dømt for drapsforsøk på tre kvinner som jobbet i postrommet på Follo politistasjon.

– DNA-profil identisk med tiltaltes er funnet på lokket til bombeesken, på klypen som holdt ledningene, på sprayboksene og bobleplasten, står det i dommen.

Mannen nektet straffskyld for terrorbombingen, og sa i retten at han ikke hadde sendt brevbomben til politiet.

Han ble også funnet skyldig i åtte tilfeller av skadeverk mot Nedre Romerike tingrett, men ble frifunnet for kjøring uten gyldig førerkort og overvåking av andre beboere ved borettslaget der han bodde.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.