En mann går forbi en plakat som truer med opp til 65.000 kroner i bot for brudd på munnbindpåbud 23. november. Boris Johnson møter motbør blant sine egne. En gruppe på 100 parlamentarikere truer med opprør. Foto: Matt Dunham/AP/Scanpix

I mars 1933 innførte Hitler loven the “Enabling Act of 1933,” som gav myndighetene autoritet til å implementere hva de enn måtte ønske for å ‘avhjelpe folks nød’. Loven som tyske advokater ikke utfordret da de mente loven var legitim, ble hjørnestenen i Hitlers diktatur. Loven gav Gestapo total kontroll da det var ulovlig å opponere mot myndighetene. Det tok ikke lang tid før Hitlers disipler gikk i takt og utførte ordre. Vi vet alle hvordan det endte. Vi vet også at i ruinene av Det tredje riket var de fleste enige om én ting: “I was just following orders”.

Idag, i 2020, har pandemien covid-19, som forøvrig få mennesker dør av, gitt myndighetene verden rundt autoritet til å utøve ‘problemløsning’. Vi kan kalle problemløsningen ‘Management by Infection Protection’. Noen er svært gode på slik form for management. Som feks tyskerne. “Infection Protection Act” i Tyskland muliggjør at det slås hardt ned på alle som måtte så tvil om strategiene og gjennomføringen rundt covid-19. Når folks helse står på spill er alt lov. Da suspenderes tysk grunnlov, samfunnet blir styrt med makt og vold kan systematisk utøves mot folket. Hvis folkets helse står på spill kan lovlige demonstrasjoner kalles ulovlige, mennesker kan brutalt slås ned av politiet og vannkanoner kan rettes mot demonstrantene. Du vet, når folkets helse står på spill – da er vold mot det samme folket lovlig. Got it?

Vi har en «New Normal» i følge Merkel. Og denne nye normalen er jo ikke rarere enn at alle i ettertid kan si: “I was just following orders”.

De totalitære viser sitt ansikt, i mine øyne. Du vet – slike som ønsker å fjerne eller ‘deportere’ det de ikke kan kontrollere. Alt de kan tilby er frykt, frykt og atter frykt. Intet håp, intet lys i tunnelen – kun skremsel, redsel, kontroll, ydmykelse, underkastelse – og til slutt muligens en løftet arm.

I England skriver helsemyndighetene følgende:

«A substantial number of people still do not feel sufficiently personally threatened.»
«The perceived level of personal threat needs to be increased among those who are complacent, using hard-hitting emotional messaging.”

Den britiske regjeringen vet at skremsel alene ikke vil være nok. Derfor foreslår de å fremme sosial godkjenning av ønsket oppførsel og sosial avvisning for manglende overholdelse. Metodene som benyttes skal øke folks følelse av personlig trussel. Du skal føle skam hvis du ikke følger regelverket og du skal oppmuntres til å skamme andre hvis covid-19-regelverket ikke overholdes.

Imens myndighetene innfører bruk av ansiktsmasker, sosial distansering, reisebegrensninger, hjemmekontor og arbeidsbegrensninger, immunitetspass og ideen om og å gi folk ulisensiert vaksine mot covid-19 (hvor de heller ikke skal stå til ansvar for bivirkninger av vaksinen), ødelegges økonomien, små og mellomstore bedrifter knuses og arbeidsløsheten øker.

Hvis du ikke kan se det totalitære mønsteret som rammer deg er du ikke alene om det. Du er blitt trukket inn i en kult av kaos, forvirring og kortslutning av kritisk tenkning, slik jeg ser det.

For hva vet vi p.t.?

WHO har publisert en artikkel av epidemiologen John P A Ioannidis som viser at dødeligheten for covid-19 viruset er i gjennomsnitt 0,05 % (median). Dette tallet er lavere enn for vanlig influensa. En vanlig influensaepidemi i Norge har en dødelighet på ca 0,1%, mens går vi tilbake til Asia-syken i 1957 eller Hongkong-syken i 1968 lå disse på ca. 0,6 prosent. Når overlevelsesprosenten er på godt over 99%, og de aller fleste som dør har en alder som er lik forventet levealder for landet, må vi stille spørsmålet om ikke tiltakene er mer skadelige enn selve viruset? Vi må også sette fokus på det bakenforliggende og hvorfor verdens ledere tilsynelatende går i samme takt. For «New Normal» sniker seg inn i flere og flere aspekter av livene våre med tilsynelatende mindre og mindre vitenskap som støtter det. Kan det være at makthaverne ser på covid-19 som en mulighet til å omforme samfunnet vårt, ikke til vårt beste, men til det beste for de som har makten?

Hva hvis det viser seg at ritualene med sosial distansering, maskering og det å ikke å kunne møte mennesker fritt er “utterly unfounded public hysteria driven by the media and politicians» og «the greatest hoax ever perpetrated on an unsuspecting public»? Og hva sier du i ettertid hvis du får høre denne setningen:

“I was just following orders”?

 

 

 Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

 

 Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.